Buddha bowl med grønkål, kikærter og søde kartofler
Denne fyldige, regnbuefarvede salat kaldes en Buddha Bowl – den kan spises for sig, men den passer fint som anderledes tilbehør til stegt kød.
(9)
Ingredienser
Sådan gør du
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Sådan laver du en Buddha bowl
Den farverige salat har eftersigende sit navn efter Buddhas runde mave, men nogle mener også, at den hedder sådan, fordi Buddha mente, man skulle spise varieret og balanceret. Den kan vi godt være med ham på — ikke mindst, fordi den her salatskål smager virkelig godt!
Hvad består en Buddha Bowl af?
En Buddha Bowl er en vegetarisk ret, der består af flere små portioner anrettet i en skål, som alle oftest serveres kolde. Typisk består salaten af grøntsager, protein som bælgfrugter eller tofu, quinoa eller brune ris samt en dressing.
I denne opskrift består bowlen af bagte søde kartofler, stegte kikærter, grønkål, avocado, rødløg, tranebær, mandler og en lækker tahindressing. Den lækre sammensætning sikrer både, at du bliver mæt og får både noget blødt og sprødt.
Kan jeg tilsætte kød?
Kan du ikke undvære kød, kan du selvfølgelig sagtens servere bowlen med kød til. Steg f.eks. tern af kylling, bøf eller fisk.
Tøm køleskabet
Det gode ved salatskålen er også, du kan variere den efter humør og sæson. Er det ikke sæson for grønkål, kan du helt sikkert finde spidskål i supermarkedet. Søde kartofler kan erstattes af falafel, aubergine eller tomater.