Buddha bowl med grønkål, kikærter og søde kartofler

Denne fyldige, regnbuefarvede salat kaldes en Buddha Bowl – den kan spises for sig, men den passer fint som anderledes tilbehør til stegt kød.

Buddha bowl med grønkål, kikærter og søde kartofler
0-30 min.

(9)

September 5, 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

Når salaten skal serveres, kan du enten vælge at blande alle ingredienserne sammen i én stor skål, eller du kan anrette den som på billedet.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du en Buddha bowl 

Den farverige salat har eftersigende sit navn efter Buddhas runde mave, men nogle mener også, at den hedder sådan, fordi Buddha mente, man skulle spise varieret og balanceret. Den kan vi godt være med ham på — ikke mindst, fordi den her salatskål smager virkelig godt!

Hvad består en Buddha Bowl af?

En Buddha Bowl er en vegetarisk ret, der består af flere små portioner anrettet i en skål, som alle oftest serveres kolde. Typisk består salaten af grøntsager, protein som bælgfrugter eller tofu, quinoa eller brune ris samt en dressing.

I denne opskrift består bowlen af bagte søde kartofler, stegte kikærter, grønkål, avocado, rødløg, tranebær, mandler og en lækker tahindressing. Den lækre sammensætning sikrer både, at du bliver mæt og får både noget blødt og sprødt. 

Kan jeg tilsætte kød?

Kan du ikke undvære kød, kan du selvfølgelig sagtens servere bowlen med kød til. Steg f.eks. tern af kylling, bøf eller fisk.

Tøm køleskabet

Det gode ved salatskålen er også, du kan variere den efter humør og sæson. Er det ikke sæson for grønkål, kan du helt sikkert finde spidskål i supermarkedet. Søde kartofler kan erstattes af falafel, aubergine eller tomater.

Måske du også kan li'