Brydescones med vaniljecreme og bagte kakifrugter
20. marts 2023
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Én stor scone til at brække i 8 trekanter med en skøn smag af kardemomme.
Bemærk
Kakifrugt kaldes også sharonfrugt og har en smuk orange farve. Frugten smager lidt af abrikoser og er proppet med vitaminer.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225°. Bland mel, sukker, bagepulver og kardemomme i en skål. Smuldr smørret i dejen, og saml den hurtigt med kærnemælk.
Tril dejen til en kugle, rul den ud i 2 cm’s tykkelse, og skær den halvt igennem til 8 trekanter. Læg dejen på en bageplade med bagepapir, og pensl med kærnemælk.
Sæt pladen med brydescones i ovnen, og bag dem i 15-20 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl let på en bagerist.
Skyl kakifrugterne, skær dem i halve og derefter i tykke skiver.
Bred skiverne ud i et fad, dryp honning over, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter (evt. sammen med sconesene),til de er let karamelliserede.
Pisk friskost, yoghurt og vaniljesukker sammen til en luftig creme med en elpisker i en skål. Smag til.
Servér de lune scones med bagte kakifrugter og vaniljecreme.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk