Brydebrød med persillepesto
1. september 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Det rustikke brydebrød er supernemt at lave, dejligt ukurant i udtrykket og lige til at brække fra hinanden. Servér det smagfulde brød som appetitvækker eller som tilbehør til hovedretten.
Bemærk
Hævetid: Ca. 10 timer.
Ingredienser
Udstyr
Brødform
Sådan gør du
Rør gæren ud i lunkent vand i en skål, og tilsæt salt og mel lidt ad gangen, mens du rører med en grydeske.
Ælt dejen, til den er glat og ensartet, og lad den hæve 1 time.
Del dejen i små stykker, og tryk dem flade med hånden. Bland parmesan, knust hvidløg, hakket persille og olivenolie i en skål, og pensl dejstykkerne med blandingen.
Læg de penslede dejstykker i en brødform – på højkant hvilende tæt op ad hinanden. Dæk formen med husholdningsfilm, og lad brødet hvile natten over i køleskabet.
Tænd ovnen på 210°, og tag brødet ud af køleskabet. Bag brødet i ovnen, til det er gyldent, ca. 30 minutter. Drys evt. med flagesalt lige før servering, og nyd det lunt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk