Brydebrød med persillepesto

1. september 2021 af .

Foto: Stine Christiansen

Det rustikke brydebrød er supernemt at lave, dejligt ukurant i udtrykket og lige til at brække fra hinanden. Servér det smagfulde brød som appetitvækker eller som tilbehør til hovedretten.

Bemærk
Hævetid: Ca. 10 timer.

Ingredienser

Udstyr

Brødform

Sådan gør du

Rør gæren ud i lunkent vand i en skål, og tilsæt salt og mel lidt ad gangen, mens du rører med en grydeske.
Ælt dejen, til den er glat og ensartet, og lad den hæve 1 time.
Del dejen i små stykker, og tryk dem flade med hånden. Bland parmesan, knust hvidløg, hakket persille og olivenolie i en skål, og pensl dejstykkerne med blandingen.
Læg de penslede dejstykker i en brødform – på højkant hvilende tæt op ad hinanden. Dæk formen med husholdningsfilm, og lad brødet hvile natten over i køleskabet.
Tænd ovnen på 210°, og tag brødet ud af køleskabet. Bag brødet i ovnen, til det er gyldent, ca. 30 minutter. Drys evt. med flagesalt lige før servering, og nyd det lunt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar