Brydebrød med oliven og mozzarella

30. august 2019 af .

Foto: Stine Christiansen

En støbejernspande er ideel til brødbagning, fordi det varme jern giver en sprød skorpe og holder brødet i fin form.

Bemærk
Hævetid: Natten over.

Ingredienser

Udstyr

1 støbejernspande (eller gryde)

Sådan gør du

Rør gær ud i lunkent vand. Rør mel i lidt ad gangen. Drys med salt, og lad dejen hvile i 30 minutter.
Ælt dejen let og smidig. Vend den i ⅔ af olien, og lad den hæve tildækket i skålen natten over i køleskabet.
Del dejen i 8 stykker, og form dem til boller. Læg dem i en støbejernsgryde eller -pande penslet med resten af olien.
Bræk mozzarella i stykker, og fordel den over dejen sammen med oliven og krydderurter. Dryp med lidt olie, og lad dejen hvile i 20 minutter.
Varm ovnen op til 230°. Sæt gryden på risten, og bag brødet i ca. 20 minutter, til det er gyldent og gennembagt. Drys evt. med mere salt, og servér brødet lunt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar