Brydebrød med oliven og mozzarella
30. august 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
En støbejernspande er ideel til brødbagning, fordi det varme jern giver en sprød skorpe og holder brødet i fin form.
Bemærk
Hævetid: Natten over.
Ingredienser
Udstyr
1 støbejernspande (eller gryde)
Sådan gør du
Rør gær ud i lunkent vand. Rør mel i lidt ad gangen. Drys med salt, og lad dejen hvile i 30 minutter.
Ælt dejen let og smidig. Vend den i ⅔ af olien, og lad den hæve tildækket i skålen natten over i køleskabet.
Del dejen i 8 stykker, og form dem til boller. Læg dem i en støbejernsgryde eller -pande penslet med resten af olien.
Bræk mozzarella i stykker, og fordel den over dejen sammen med oliven og krydderurter. Dryp med lidt olie, og lad dejen hvile i 20 minutter.
Varm ovnen op til 230°. Sæt gryden på risten, og bag brødet i ca. 20 minutter, til det er gyldent og gennembagt. Drys evt. med mere salt, og servér brødet lunt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk