Brydebrød med lækkert fyld
2. august 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Lækkert brød med kardemomme og fyld af mørk chokolade og hasselnødder. Bryd og nyd det friskbagte brød med lidt koldt smør og en kop kaffe ved siden af.
Bemærk
Hævetid: I alt 50 minutter.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Varm mælk og smør langsomt op i en gryde, til smørret er smeltet, og blandingen er fingervarm. Opløs gæren i mælkeblandingen i en stor skål.
Tilsæt æg, og sigt kardemomme, sukker, salt og ¾ af melet i dejen. Rør godt, til dejen er ensartet.
Ælt dejen igennem med det sidste mel. Lad den hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
Hak chokolade og nødder fint.
Ælt dejen igennem; del den i mindre stykker, så der er ét til hver, og rul dem ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Smør dem med syltetøj, og drys med chokolade og nødder. Fold kanterne ind over fyldet, og luk dejen sammen.
Beklæd bunden af en springform med bagepapir, og smør siderne.
Placér bollerne i formen med lukningen nedad. Der skal være lidt afstand mellem hver bolle.
Drys bollerne med hasselnøddeflager, og lad dem efterhæve tildækket i 20 minutter. Bag dem i ovnen ved 200° i 12-14 minutter.
Lad bollerne afkøle, før du bryder dem fra hinanden.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk