Brydebrød med hirseflager og tranebær
De nybagte boller bliver sprøde på toppen og er lækkert bløde på siderne, når du bryder dem fra hinanden.

0-30 min.
(0)
31. maj 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Columbus Leth
Bemærk:Hævetid i alt: 1 time og 15 minutter.
Ingredienser
stk.
- gær
- 15 g
- salt
- 1 spsk.
- akaciehonning
- 1 spsk.
- koldt vand
- 3 dl
- skyr
- 1 dl
- solsikkekerner
- 25 g
- tørrede tranebær
- 50 g
- hirseflager
- 50 g
- grahamsmel
- 250 g
- hvedemel
- 250 g
- olivenolie
- 1 spsk.
- mælk til pensling
- 3 spsk.
Drys
- hirseflager
- 2 spsk.
- chiafrø
- 1 spsk.
Udstyr
- to bageforme med høje kanter, ca. 20 x 30 cm
Sådan gør du
Smuldr gæren i en stor skål. Tilsæt salt, honning, vand og skyr, og rør gæren ud.
Bland kerner, nødder, tørrede tranebær og hirseflager sammen med grahamsmel, og rør det i gærblandingen.
Tilsæt hvedemel, og ælt dejen godt igennem i mindst 10 minutter, til den ikke længere er klistret. Dryp skålen med olie, og læg dejen tilbage i skålen.
Lad dejen hæve i 45 minutter.
Ælt dejen godt igennem. Form dejen til boller, og læg dem i 2 bageforme foret med bagepapir. Læg dem så tæt, at de næsten rører hinanden.
Lad dem efterhæve i 30 minutter. Pensl med mælk, og drys hirseflager og chiafrø på bollerne. Bag dem i ovnen i 25-30 minutter, til de er gyldne.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner