Brydebrød med hirseflager og tranebær

De nybagte boller bliver sprøde på toppen og er lækkert bløde på siderne, når du bryder dem fra hinanden.

Brydebrød med hirseflager og tranebær
0-30 min.

(0)

31. maj 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Columbus Leth
Bemærk:Hævetid i alt: 1 time og 15 minutter.

Ingredienser

stk.
gær
15 g
salt
1 spsk.
akaciehonning
1 spsk.
koldt vand
3 dl
skyr
1 dl
solsikkekerner
25 g
tørrede tranebær
50 g
hirseflager
50 g
grahamsmel
250 g
hvedemel
250 g
olivenolie
1 spsk.
mælk til pensling
3 spsk.

Drys

hirseflager
2 spsk.
chiafrø
1 spsk.

Udstyr

  • to bageforme med høje kanter, ca. 20 x 30 cm

Sådan gør du

Smuldr gæren i en stor skål. Tilsæt salt, honning, vand og skyr, og rør gæren ud.
Bland kerner, nødder, tørrede tranebær og hirseflager sammen med grahamsmel, og rør det i gærblandingen.
Tilsæt hvedemel, og ælt dejen godt igennem i mindst 10 minutter, til den ikke længere er klistret. Dryp skålen med olie, og læg dejen tilbage i skålen.
Lad dejen hæve i 45 minutter.
Ælt dejen godt igennem. Form dejen til boller, og læg dem i 2 bageforme foret med bagepapir. Læg dem så tæt, at de næsten rører hinanden.
Lad dem efterhæve i 30 minutter. Pensl med mælk, og drys hirseflager og chiafrø på bollerne. Bag dem i ovnen i 25-30 minutter, til de er gyldne.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'