Brydebrød med hirseflager og tranebær

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

De nybagte boller bliver sprøde på toppen og er lækkert bløde på siderne, når du bryder dem fra hinanden.

Bemærk
Hævetid i alt: 1 time og 15 minutter.

Ingredienser

Udstyr

to bageforme med høje kanter, ca. 20 x 30 cm

Sådan gør du

Smuldr gæren i en stor skål. Tilsæt salt, honning, vand og skyr, og rør gæren ud.
Bland kerner, nødder, tørrede tranebær og hirseflager sammen med grahamsmel, og rør det i gærblandingen.
Tilsæt hvedemel, og ælt dejen godt igennem i mindst 10 minutter, til den ikke længere er klistret. Dryp skålen med olie, og læg dejen tilbage i skålen.
Lad dejen hæve i 45 minutter.
Ælt dejen godt igennem. Form dejen til boller, og læg dem i 2 bageforme foret med bagepapir. Læg dem så tæt, at de næsten rører hinanden.
Lad dem efterhæve i 30 minutter. Pensl med mælk, og drys hirseflager og chiafrø på bollerne. Bag dem i ovnen i 25-30 minutter, til de er gyldne.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar