Brydebrød med hirseflager og tranebær
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
De nybagte boller bliver sprøde på toppen og er lækkert bløde på siderne, når du bryder dem fra hinanden.
Bemærk
Hævetid i alt: 1 time og 15 minutter.
Ingredienser
Udstyr
to bageforme med høje kanter, ca. 20 x 30 cm
Sådan gør du
Smuldr gæren i en stor skål. Tilsæt salt, honning, vand og skyr, og rør gæren ud.
Bland kerner, nødder, tørrede tranebær og hirseflager sammen med grahamsmel, og rør det i gærblandingen.
Tilsæt hvedemel, og ælt dejen godt igennem i mindst 10 minutter, til den ikke længere er klistret. Dryp skålen med olie, og læg dejen tilbage i skålen.
Lad dejen hæve i 45 minutter.
Ælt dejen godt igennem. Form dejen til boller, og læg dem i 2 bageforme foret med bagepapir. Læg dem så tæt, at de næsten rører hinanden.
Lad dem efterhæve i 30 minutter. Pensl med mælk, og drys hirseflager og chiafrø på bollerne. Bag dem i ovnen i 25-30 minutter, til de er gyldne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk