Brydebrød med appelsin og hvid chokolade

Luftige boller med et friskt og sødligt touch, der skal brydes fra hinanden. Servér de luftige boller til en kop kaffe, når den lille lækkersult melder sig.

Brydebrød med appelsin og hvid chokolade
0-30 min.

(0)

13. marts 2020 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Hævetid: I alt 2 timer.

Ingredienser

personer
mælk
1¾ dl
gær
25 g
æg
2
sukker
50 g
usprøjtet appelsiner
1
hvedemel
600 g
salt
1½ tsk.
smør
200 g
hvid chokolade
100 g
æg til pensling
1

Udstyr

  • 1 springform eller tærteform (28 cm i diameter)

Sådan gør du

Lun mælken, og rør gæren ud i den. Tilsæt æg og sukker, og rør det godt sammen. Riv skallen af appelsinen, og rør den i.
Tilsæt det meste af melet og salt, og rør dejen sammen. Smuldr smørret i, tilsæt resten af melet, og ælt dejen, til den er blank, og smørret er godt indarbejdet i dejen.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted 1 time.
Del dejen i 12-13 stykker, og form til boller uden af slå luften ud af dejen.
Læg dem i en smurt form eller på en bageplade med lidt afstand så de vokser sammen.
Pensl bollerne med æg, og lad dem hæve endnu 1 time til dobbelt størrelse.
Bag bollerne ved 175° i ca. 25 minutter, til de er gyldne. Afkøl på en bagerist, og pynt med smeltet hvid chokolade.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'