Brydebrød med appelsin og hvid chokolade
13. marts 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Luftige boller med et friskt og sødligt touch, der skal brydes fra hinanden. Servér de luftige boller til en kop kaffe, når den lille lækkersult melder sig.
Bemærk
Hævetid: I alt 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
1 springform eller tærteform (28 cm i diameter)
Sådan gør du
Lun mælken, og rør gæren ud i den. Tilsæt æg og sukker, og rør det godt sammen. Riv skallen af appelsinen, og rør den i.
Tilsæt det meste af melet og salt, og rør dejen sammen. Smuldr smørret i, tilsæt resten af melet, og ælt dejen, til den er blank, og smørret er godt indarbejdet i dejen.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted 1 time.
Del dejen i 12-13 stykker, og form til boller uden af slå luften ud af dejen.
Læg dem i en smurt form eller på en bageplade med lidt afstand så de vokser sammen.
Pensl bollerne med æg, og lad dem hæve endnu 1 time til dobbelt størrelse.
Bag bollerne ved 175° i ca. 25 minutter, til de er gyldne. Afkøl på en bagerist, og pynt med smeltet hvid chokolade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk