Brydeboller med parmesan og rosmarin
30. oktober 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Philip Høpner
Et hjemmebagt brydebrød er det bedste tilbehør, når der skal serveres noget ekstra til maden. Der gemmer sig masser af parmesan i det her brød, det giver en lækker og dyb smag.
Bemærk
Hævetid: I alt 1 time og 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren i en røreskål, og hæld mælken over. Rør rundt, indtil gæren er opløst.
Tilsæt olie og salt, og rør rundt. Riv parmesan fint på et rivejern, og tilsæt. Skyl og hak rosmarinen fint, og tilsæt den.
Tilsæt begge slags mel, og ælt dejen sammen i 5-10 minutter.
Lad dejen hæve overdækket i 1 time.
Læg et bagepapir i en springform, ca. 25 cm i diameter. Del dejen i 12 dele. Form runde boller af dejen, og læg dem ved siden af hinanden i springformen.
Lad bollerne hæve overdækket i ca. 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Pisk ægget sammen med en gaffel, og pensl bollerne med æg.
Drys sesamfrø på toppen af nogle af bollerne. Skyl og hak rosmarin fint, og drys det over nogle af bollerne.
Bag bollerne i ovnen i ca. 30 minutter. Lad bollerne afkøle på en rist.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk