Annonce

Brydeboller med kærnemælkssmør

Send fadet rundt, og del de bløde boller med dem, du bedst kan lide. Det rette drys Maldon flagesalt på toppen og det rørte kærnemælkssmør gør hele forskellen. 

De dur på alle tidspunkter af døgnet, fx til den lille sult, til fødselsdagen eller som tilbehør til aftensmaden. Og når du drysser med lidt flagesalt, giver du brydebollerne et kært knas og ekstra god smag.



Se trin for trin, hvordan du gør



Det bedste drys
Maldon flagesalt er havsalt, der fra naturens side er formet i ultratynde, pyramideformede krystaller. Saltet er blevet handhøstet i kystbyen Maldon i England gennem fire generationer. Det gode håndværk kombineret med saltets naturlige form er årsagen til, at Maldon flagesalt har vundet flere priser og er det foretrukne salt blandt kokke og madentusiaster.

Bemærk
Hævetid: I alt 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet i en stor skål. Tilsæt kærnemælk, Maldon <br /> flagesalt og sukker.
Smelt smørret, og rør det i gærblandingen sammen med ægget.
Rør og ælt melet i, til dejen er glat og elastisk. Lad den hæve lunt og tildækket i 30 minutter.
Ælt dejen igennem, og tril den til 12 boller. Fordel bollerne i 1 eller 2 ovnfaste fade, alt efter størrelse, med ½ cm’s afstand. Lad bollerne efterhæve tildækket i 30 minutter.
Forvarm ovnen til 200°. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med Maldon flagesalt. Bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er flot gyldne og gennembagte.
Pisk smørret let og luftigt. Rør forsigtigt kærnemælk i lidt ad gangen. Tilsæt Maldon flagesalt, og servér kærnemælkssmørret til de nybagte brydeboller.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
20. maj 2019 af Annonce.

Foto: Annonce

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar