Brutti ma buoni-småkager
8. november 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Det er ikke det ydre, men det indre, der tæller. Det ved italienerne, og "brutti ma buoni" betyder da også ”grim, men god”. Udseendet kan vi diskutere, men smagen hersker der ingen tvivl om.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 150˚. Pisk æggehviderne stive.
Tilsæt sukker lidt ad gangen, og fortsæt med at piske, til marengsen er sej.
Hak hasselnødderne groft, og vend dem i. Afsæt små toppe på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, så de er sprøde udvendig og seje indvendig.
Afkøl dem på en rist, og opbevar dem i en kagedåse.
Tip!
Du kan komme lidt kakao i sammen med sukkeret, hvis du vil have en mørkere variant af de "grimme" kager.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk