Bruschetta med ricottacreme, figner og timian
25. januar 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
De her små og sprøde bruchettas med blød ricottacreme og figner er gode som små hapser til en velkomst eller til at stille den lette sult – og så er de supernemme at lave!
Ingredienser
Sådan gør du
Skær flutet i skiver, og pensl skiverne med olivenolie. Steg brødskiverne på begge sider på en varm pande, så de bliver gyldne og sprøde.
Pil og halvér hvidløget, og gnid brødskiverne med hvidløg, så det får lidt smag.
Rør ricotta sammen med salt og olivenolie i en skål til en jævn creme.
Skyl figner, og skær dem i kvarte.
Smør ricottacremen på brødskiverne, top med en figen, og dryp honning over.
Anret bruschettaerne på et fad, pynt med frisk timian, og krydr evt. med lidt salt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Opskrift på bruschetta med bagte tomater.