Bruschetta med ricotta, squash og røde peberkorn
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Ricotta smager mildt og friskt og går godt i spænd med både basilikum, sød honning og stærke peberkorn.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær 6 lige store skiver på skrå af baguetten, og gem resten af brødet til hovedretten.
Pensl brødskiverne med olie på begge sider. Steg dem sprøde på en (grill)pande i 1-2 minutter på hver side. De må gerne få farve.
Skyl squash, skær den i meget små tern, og riv citronskallen fint. Smør de ristede brødskiver med et lag ricotta, og drys dem med squashtern, citronskal og frisk basilikum.
Krydr med salt og knuste røde peberkorn.
Anret brødene på et fad, og dryp med en lille smule honning før servering. Servér straks, evt. ledsaget af et glas kølig hvidvin.
Tip!
Røde peberkorn smager ikke lige så stærkt som sort peber. Hvis man ikke har en morter til at knuse peberkornene i, kan man hakke dem groft med en rillet brødkniv på et skærebræt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk