Bruschetta med laksecreme, agurk og radiser
4. maj 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Bruschetta er en supernem forret eller let frokostret, der her kommer i en lidt mere nordisk udgave end den klassiske italienske.
Ingredienser
Sådan gør du
Dryp brødene med lidt olie, og grill eller rist dem på en varm (grill)pande. De skal være gyldne og sprøde. Krydr med salt, og gnid dem let med pillet hvidløg.
Flæk agurkerne på langs, og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurkerne i små tern.
Hak laksen groft, og rør den sammen med ricotta, agurketern, finthakket dild og fintrevet citronskal i en skål. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Skyl agurker og radiser, og skær begge dele i tynde skiver, f.eks. på et mandolinjern. Ellers kan de sagtens bruges med det samme.
Smør laksecreme på det grillede brød. Pynt med sprøde agurker og radiser, og krydr med friskkværnet peber. Servér straks.
Tip!
Læg agurker og radiser i isvand i ca. 10 minutter, hvis du vil have dem ekstra sprøde og lækre. Husk at afdryppe dem godt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk