Bruschetta med chili, tomat og persilleolie
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Bruschetta er en italiensk forret, bestående af sprøde brød med delikat topping. Hvis du bruger forskelligfarvede tomater, bliver forretten næsten et lille kunstværk at se på.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør olien sammen med chiliflager, presset hvidløg og peber.
Skyl og nip persillen. Blend persillebladene i en minihakker sammen med vand og olie.
Pensl skiver af brød med chiliolie, og rist dem.
Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Læg tomatskiver på det chiliristede brød.
Dryp med persilleolie, og drys med pinjekerner. Krydr med salt og peber.
Tip!
Får du lidt persille- eller chiliolie tilovers, kan du vende det sammen med lidt kogt pasta en anden dag. Servér med friskhøvlet parmesan og en fyldig grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk