Bruschetta med ærtecreme og gedeost
7. september 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: columbus leth
De små, sprøde hapsere er perfekte som en nem forret, snack i solen eller på tapasbordet.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil hvidløget. Optø ærterne, og blend dem med ½-1 fed hvidløg i en foodprocessor eller en minihakker (alternativt en stavblender).
Flæk avocadoen, fjern stenen, skrab avocadokødet ud med en ske, og hæld det i blenderen. Blend til en ensartet, men ikke helt glat creme.
Rør yoghurt i blandingen, og smag til med citronsaft og salt.
Gnid brødskiverne med olie, og grill dem på en varm havegrill eller (grill-)pande, til de får fine grillstriber. Krydr med salt, og skær skiverne over på midten.
Fordel ærtecremen på brødskiverne, og top med friske ærter og halve skiver gedeost.
Dryp olie og honning over bruschettaerne, og krydr med chili, peber og mynteblade. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk