Brunsvigerkagemand eller -dame

17. marts 2023 af .

Foto: Maria Fabricius Tegner

Når der skal kagemand (m/k) på bordet, er brunsvigeren en klassiker. For at beholde fyldet på kagen, når den begynder at hæve, er det letteste at bage kagen i ovnens store bradepande (eller en anden bradepande med 3-4 cm høje kanter),og derefter skære den til.

Bemærk
Hæve- og bagetid i alt: Ca. 2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Lun mælken, til den er lillefingervarm. Rør gæren ud i den lune væske, og tilsæt sukker, salt, æg, hvedemel og til sidst smør. Ælt dejen glat og blank.
Bred dejen ud i ovnens store bradepande, stil den til hævning et lunt sted i en time, og forbered fyldet, når ca. halvdelen af tiden er gået (se nedenfor).
Brug fingrene til at lave fordybninger i gærdejen, og fordel fyldet over hele kagen. Lad den efterhæve i 15 minutter, og varm ovnen op til 200°. Bag kagen i ovnen i ca. 18 minutter.
Smelt smør i en gryde, hvor der er plads til, at fyldet kan boble lidt op. Tilsæt farin, sirup og revet marcipan.
Lad blandingen koge igennem uden at brænde på, så det bliver en homogen karamelmasse. Kog den igennem, og afkøl let,
Skær kagen ud i ønsket form, og dekorér den med slik.

Tip!

En brunsviger skal helst serveres så friskbagt som muligt. Til gengæld kan du lave kagen klar dagen i forvejen og koldhæve den natten over, så den bare skal bages og pyntes på dagen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar