Brunsvigerkagemand eller -dame

Når der skal kagemand (m/k) på bordet, er brunsvigeren en klassiker. For at beholde fyldet på kagen, når den begynder at hæve, er det letteste at bage kagen i ovnens store bradepande (eller en anden bradepande med 3-4 cm høje kanter), og derefter skære den til.

Brunsvigerkagemand eller -dame
0-30 min.

(0)

17. marts 2023 af Line Holt NielsenFoto: Maria Fabricius Tegner
Bemærk:Hæve- og bagetid i alt: Ca. 2 timer.

Ingredienser

personer

Gærdej

mælk
5 dl
gær
40 g
sukker
1 dl
salt
1 tsk.
æg
2
hvedemel
850 g
smør
60 g

Remonce

smør
260 g
brun farin
260 g
lys sirup
3¼ spsk.
marcipan
80 g

Pynt

slik, f.eks. lakridser og vingummi
200 g

Sådan gør du

Gærdej

Lun mælken, til den er lillefingervarm. Rør gæren ud i den lune væske, og tilsæt sukker, salt, æg, hvedemel og til sidst smør. Ælt dejen glat og blank.
Bred dejen ud i ovnens store bradepande, stil den til hævning et lunt sted i en time, og forbered fyldet, når ca. halvdelen af tiden er gået (se nedenfor).
Brug fingrene til at lave fordybninger i gærdejen, og fordel fyldet over hele kagen. Lad den efterhæve i 15 minutter, og varm ovnen op til 200°. Bag kagen i ovnen i ca. 18 minutter.

Remonce

Smelt smør i en gryde, hvor der er plads til, at fyldet kan boble lidt op. Tilsæt farin, sirup og revet marcipan.
Lad blandingen koge igennem uden at brænde på, så det bliver en homogen karamelmasse. Kog den igennem, og afkøl let,

Pynt

Skær kagen ud i ønsket form, og dekorér den med slik.

Tip!

En brunsviger skal helst serveres så friskbagt som muligt. Til gengæld kan du lave kagen klar dagen i forvejen og koldhæve den natten over, så den bare skal bages og pyntes på dagen.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'