Brunsvigerkagemand eller -dame
Når der skal kagemand (m/k) på bordet, er brunsvigeren en klassiker. For at beholde fyldet på kagen, når den begynder at hæve, er det letteste at bage kagen i ovnens store bradepande (eller en anden bradepande med 3-4 cm høje kanter), og derefter skære den til.

0-30 min.
(0)
17. marts 2023 af Line Holt NielsenFoto: Maria Fabricius Tegner
Bemærk:Hæve- og bagetid i alt: Ca. 2 timer.
Ingredienser
personer
Gærdej
- mælk
- 5 dl
- gær
- 40 g
- sukker
- 1 dl
- salt
- 1 tsk.
- æg
- 2
- hvedemel
- 850 g
- smør
- 60 g
Remonce
- smør
- 260 g
- brun farin
- 260 g
- lys sirup
- 3¼ spsk.
- marcipan
- 80 g
Pynt
- slik, f.eks. lakridser og vingummi
- 200 g
Sådan gør du
Gærdej
Lun mælken, til den er lillefingervarm. Rør gæren ud i den lune væske, og tilsæt sukker, salt, æg, hvedemel og til sidst smør. Ælt dejen glat og blank.
Bred dejen ud i ovnens store bradepande, stil den til hævning et lunt sted i en time, og forbered fyldet, når ca. halvdelen af tiden er gået (se nedenfor).
Brug fingrene til at lave fordybninger i gærdejen, og fordel fyldet over hele kagen. Lad den efterhæve i 15 minutter, og varm ovnen op til 200°. Bag kagen i ovnen i ca. 18 minutter.
Remonce
Smelt smør i en gryde, hvor der er plads til, at fyldet kan boble lidt op. Tilsæt farin, sirup og revet marcipan.
Lad blandingen koge igennem uden at brænde på, så det bliver en homogen karamelmasse. Kog den igennem, og afkøl let,
Pynt
Skær kagen ud i ønsket form, og dekorér den med slik.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner