Brunsviger

11. april 2021 af .

Foto: Columbus Leth

En brunsviger skal smelte på tungen og fylde godt i maven.

Bemærk
Hævetid: Ca. 1 time. Ovntid: Ca. 25 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde, og hæld mælken i. Opløs gæren i mælken, og rør æg, salt og sukker i. Hæld blandingen i en skål, og rør mel i, til dejen ikke længere klistrer. Det er ikke sikkert, du skal bruge alt melet.
Ælt dejen i 5-7 minutter, gerne på røremaskine. Lad dejen hæve lunt til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
Tryk dejen ud i en bradepande beklædt med bagepapir. Tænd ovnen på 180°.
Smelt smørret i en gryde, og rør sirup og brun farin i. Hæld blandingen jævnt over dejen, og lav huller med fingrene, så fyldet kan danne små søer.
Bag kagen i 25-30 minutter, til den er gylden og gennembagt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Gode tips og tricks til opskriften på brunsviger

En fynsk brunsviger smager herligt – uanset, om du er fra Fyn eller ej. Den bløde gærdej med den snaskede sukkertopping er simpel at lave, men derfor er det alligevel godt med et par tips inden bagningen.

Brunsviger smager bedst nybagt, men det er svært at leve op til, hvis kagen skal fragtes, f.eks. med på arbejde, i skole eller på picnic. Hvis du gerne vil forberede kagen dagen i forvejen, kan du lade dejen koldhæve natten over. Så skal du blot smelte smør, sirup og brun farin, hælde det over dejen og bage den på dagen.

Koldhævet brunsviger

Tilsæt i stedet 15 g gær, og lad dejen hæve på køl natten over. Næste dag er den klar til at blive trykket ud i formen og overhældt med fyldet.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar