Brunkål med flæsk
24. februar 2021
af
Kristina Marckmann.
Foto: Carina Krüger
Brunkål er hvidkål, der karamelliseres på panden og bliver brunt, deraf navnet. Kålen kan spises som tilbehør lidt ligesom grønlangkål, men den kan også koges sammen med kød og serveres som en ret i sig selv.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær svinekødet i tern, og steg det gyldent i smør.
Snit hvidkål fint. Brun sukkeret i en gryde, og tilsæt smør.
Brun kålen i karamellen. Tilsæt kød og lidt vand, og lad kålen småsimre under låg i 1½ time.
Smag kålen til med salt og peber.
Pil rødløg, skær dem i både, og læg dem i en frysepose med eddike, sukker og solbær.
Lad løgene trække i lagen i 30 minutter på køl.
Servér brunkål og flæsk med syltede rødløg, rugbrød, sennep og persille.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk