Brunkager med karamelchokolade
8. november 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Julens klassiske brunkager er blevet opgraderet med et lækkert lag karamelchokolade og sprøde ristede mandler.
Bemærk
Hviletid: Mindst 4 timer
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt smør, brun farin og sirup sammen i en gryde til lige under kogepunktet. Tag gryden fra varmen.
Hak de smuttede mandler fint. Bland alle krydderierne sammen i en skål. Rør herefter mandler og krydderiblanding i den smeltede smørblanding.
Opløs potaske i vand i en skål, rør det i smørmassen, og lad blandingen køle af i 10 minutter. Rør herefter hvedemel i dejen, til den er blank og ensartet. Tilsæt evt. lidt ekstra mel, hvis dejen stadig er klistret.
Del dejen i 2, og form dem til ruller. Pak dem ind i husholdningsfilm, og læg dem på køl i mindst 4 timer, gerne til næste dag.
Tænd ovnen på 200°. Skær brunkagedejen i tynde skiver, og fordel dem på bageplader med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 8 minutter pr. bageplade, til de er let gyldne. Afkøl dem på en bagerist.
Hak karamelchokoladen fint, og smelt den i en skål over vandbad ved lav varme. Tag skålen af varmen, og rør olie og flagesalt i. Rist mandelsplitterne på en varm og tør pande, til de er let gyldne.
Smør et tyndt lag karamelchokolade på hver brunkage, og pynt med ristede mandelflager. Lad chokoladen størkne inden brunkagerne serveres.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på brunkager