Brunkager med citron
26. november 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Line Thit Klein
Brunkager skal smage af kanel, men prøv også at give dem et pift af muskatnød og citron. Det smager dejligt!
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld smør, sukker og sirup i en tykbundet gryde, og bring det i kog. Sluk for blusset, når det koger.
Opløs potasken i lidt vand, og hæld den og resten af krydderierne i gryden, og rør godt, til det hele er blandet fuldstændigt.
Kog mandlerne i lidt vand et par minutter, smut dem og hak dem groft. Riv skallen af citronen. Hæld mandler og citronskal i gryden.
Hæld grydens indhold i en stor skål, og lad det køle ned ca. 15 minutter. Ælt nu melet i lidt ad gangen – det kan med fordel gøres i en røremaskine.
Tril tykke pølser ud af dejen, pak dem ind i husholdningsfilm, og sæt dem i køleskabet nogle timer – gerne natten over, så er de nemmere at skære ud i tynde skiver.
Tænd ovnen på 175°, og skær pølserne ud i tynde skiver. Læg skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ca. 8 minutter.
Lad dem køle helt af på bagepladen, før de tages af og lægges i en kagedåse.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem opskrift på klassiske brunkager
Powered by Froala Editor