Brunkager med appelsin og chokolade

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Brunkager er lækre, men disse brunkager med appelsin og chokolade er virkelig lækre! Du kan selvfølgelig også spise dem som de er, hvis du bedst kan lide det.

Ingredienser

Udstyr

en firkantet bageform, ca. 20 x 20 cm

Sådan gør du

Smelt smør, sirup og brun farin sammen i en gryde ved middel varme. Riv skallen af appelsinen. Tag gryden af varmen, og rør salt, kanel, ingefær, allehånde, nelliker og appelsinskal i.
Hæld blandingen over i en skål. Rør potasken ud i vandet i en lille kop, og rør denne blanding i dejen.
Hak mandlerne mellemfint, og rør dem i dejen sammen med hvedemel. Rør, til dejen netop er blød og ensartet – det er dog vigtigt ikke at røre/ælte for meget. Dejen er løs og fugtig, men det er meningen.
Beklæd bageformen med husholdningsfilm, så det hænger ud over kanten af formen. Fordel dejen i formen i et jævnt lag. Luk husholdningsfilmen sammen omkring dejen, og sæt den på køl i mindst 3 timer, og gerne helt op til 2 døgn.
Tænd ovnen på 200°, og tag dejen ud af køleskabet. Vend dejen ud af formen, og fjern husholdningsfilmen. Skær dejen ud i 4 stænger på det lange led, og skær så hver stang i tynde skiver.
Fordel brunkagerne på 3-4 bageplader beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 8 minutter pr. plade. De må endelig ikke bage for længe, så hold øje med dem undervejs. Lad brunkagerne afkøle i ca. 5 minutter på pladen, og flyt dem så over på en rist for at afkøle helt. Opbevar i en lufttæt kagedåse.
Servér brunkagerne, som de er, eller dyp dem i smeltet mørk chokolade.

Tip!

Brunkagedejen kan fryses. Frys den ned i stænger og enkeltvis, så er det nemt at tage en enkelt stang dej op ad gangen og bage en passende portion brunkager, når lækkersulten melder sig.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar