Brunkage-is
2. december 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Der er smæk på julesmagen i denne cremede flødeis, der er oplagt at servere for dine jule- eller adventsgæster.
Bemærk
Frysertid: Mindst 8 timer
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk æggeblommer, flormelis, vaniljepulver og salt sammen i en skål med en elpisker, til det er hvidt og skummende.
Pisk fløde og kanel til let skum i en anden skål med en elpisker. Vend flødeskummet sammen med æggesnapsen med en dejskraber.
Knus brunkagerne, så der bliver både fine og grove krummer. Tag lidt krummer fra til pynt.
Vend brunkagekrummerne i iscremen, og hæld isen i en fryseegnet beholder. Drys de gemte krummer på toppen. Sæt isen i fryseren i mindst 8 timer.
Skræl appelsinerne, og skær dem i tynde skiver. Hak de brændte mandler groft. Anret appelsiner og brunkage-is i skåle, og drys med brændte mandler. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk