Brunede kartofler
1. november 2020
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Brunede kartofler hører sig til på julebordet for de fleste!
Ingredienser
Sådan gør du
Kog kartoflerne næsten møre i letsaltet vand, og pil dem. Dette kan sagtens gøres dagen i forvejen!
Drys sukker på en stor, tykbundet pande, og lad det smelte ved svag varme uden at røre i det.
Når sukkeret er smeltet og lysebrunt, tilsættes smør. Vip smørret rundt i den brandvarme sukkermasse.
Skyl kartoflerne i koldt vand, og vend dem rundt i sukkermassen.
Lad dem småsimre i ca. 15 minutter, og vend dem jævnligt.
Tip!
Hvis du også vil servere hvide kartofler til julemiddagen, skal du beregne ca. 200 g små kartofler pr. person ud over de brunede kartofler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk