Brunchbrød med tomater, æg og skinke
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
I dette brunchbrød får du både brød, æg, skinke og tomat i én og samme sprøde servering. Smart for både kokken og for dem, der skal spise.
Bemærk
Hævetid: I alt 12 timer.
Ingredienser
Udstyr
en bradepande, ca. 25 x 35 cm
Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet, og tilsæt olie. Tilsæt havregryn, de 2 slags mel og salt, og ælt dejen omhyggeligt i 10 minutter – gerne på en røremaskine. Dejen skal stadig være klistret.
Hæld dejen over i en skål, som er smurt med lidt olie. Dæk skålen til med husholdningsfilm, og lad dejen hæve i køleskabet i mindst 10 timer, gerne natten over.
Læg bagepapir i bradepanden, og hæld eller skrab dejen over i formen. Tryk den forsigtigt ud, så den dækker hele bunden af formen.
Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i yderligere 2 timer.
Tænd ovnen på 225°.
Dryp en smule olie på fingrene, og lav små fordybninger i dejen med fingrene.
Skyl tomaterne, og fordel dem oven på dejen sammen med rosmarinkviste og parmaskinke. Dryp med en smule olivenolie, og drys til sidst dejen med flagesalt.
Bag brødet i ovnen i 15 minutter. Tag brødet ud af ovnen, lav 5 fordybninger i dejen, og slå 1 æg ud i hver fordybning. Bag brødet i yderligere 10-15 minutter, til det er gyldent, og æggene er faste.
Afkøl brødet en smule, og servér det lunt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Har du prøvet: Vores bedste brunch pandekager