Brunch-æg med bacon og asparges
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Her får du et helt morgenmåltid med brød, æg og bacon i mini-udgave – perfekt til brunch!
Ingredienser
Udstyr
en fast muffinform af metal eller silikone med mindst seks huller i
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Udstik brødet i cirkler, som er ca. 5 cm i diameter. Brug fx et lille glas eller en udstikkerform.
Smør muffinformen med olie eller smør. Tryk brødcirklerne godt ned i bunden af formen.
Steg baconskiverne på en pande i 3-4 minutter. Baconskiverne skal ikke tage farve eller blive sprøde. Tag panden af varmen.
Læg baconskiverne rundt langs kanterne i muffinformen.
Slå 1 æg ud i hver form.
Skyl aspargesene, og bræk de nederste, træede ender af. Skær aspargesene i mindre stykker, og fordel dem omkring hvert æg.
Krydr med salt og peber, og bag brunch-æggene i ovnen i 10-12 minutter, til æggehviderne er stivnet, og baconen er sprød. Pynt med ærteskud, og servér straks.
Tip!
Har du ikke en stor muffinform, kan du lave brunch-æggene i små muffinforme af papir. Stil formene tæt sammen på en bageplade, så de ikke vælter, eller sæt dem ned i små porcelænsforme, der kan tåle at komme i ovnen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Spis gerne til: Klassiske brunchopskrifter