Browniesnitter på kiksebund
11. oktober 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Sprød kiksebund, saftig brownie og et lag chokoladeganache på toppen - hvad mere kan man ønske sig? Servér luksussnitterne til dessert eller kaffeslabberas i weekenden.
Bemærk
Afkøling: Mindst 4 timer (gerne til næste dag)
Ingredienser
Udstyr
1 firkantet bageform, 20 x 20 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Læg bagepapir i formen. Pisk smør, sukker og vaniljepulver cremet i en skål med en elpisker. Tilsæt mel og salt, og rør dejen sammen til en let smuldret masse.
Tryk dejen ud i bunden af formen. Prik den med en gaffel, og bag den i ovnen i 20 minutter, til den er let gylden. Afkøl bunden på en bagerist, imens du laver brownien.
Hak chokoladen groft, og smelt chokolade og smør i en varmefast skål over vandbad.
Pisk æg, sukker og brun farin let sammen i en skål med en elpisker. Rør det smeltede chokoladesmør i. Bland mel og salt, og sigt det i dejen. Rør dejen sammen med den friskbryggede kaffe.
Hæld dejen oven på kiksebunden, og bag kagen i ovnen i 22-25 minutter, til overfladen har sat sig, men kagen stadig er lidt blød i midten. Afkøl kagen helt på en bagerist.
Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål. Opvarm fløde og sirup til kogepunktet i en gryde. Hæld den varme flødeblanding over chokoladen, og lad den stå et øjeblik. Rør i cirkelbevægelser med en dejskraber i midten af skålen, indtil chokoladen er smeltet og ganachen er blank og ensartet.
Fordel ganachen over kagen i et jævnt lag, og sæt den på køl i mindst 4 timer (gerne til næste dag),til den er helt kold.
Skær kagen i 12 firkantede snitter, og pynt hver snitte med lidt flagesalt og en pekannød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk