Browniemuffins med hindbærmousse
12. juni 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Chokolade og hindbær taler samme sprog, for bærrene får de frugtige noter frem i chokoladen, og det kan smagsløgene lide!
Bemærk
Kagerne skal køle helt af – gerne over natten.
Ingredienser
Udstyr
Muffinforme i papir
Sådan gør du
Tænd ovnen på 150°.
Smelt forsigtigt smør og chokolade i en gryde. Pisk mel, æg, sukker og salt sammen med en elpisker i en skål til en luftig masse. Vend chokoladeblandingen i æggemassen.
Hæld dejen i muffinforme, til de er ⅔ fulde. Bag dem i ovnen i 15 minutter. Lad dem køle helt af – gerne natten over i køleskabet.
Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter.
Skrab kornene ud af vaniljestangen, og hæld både korn og stang i en gryde sammen med hindbær og sukker. Bring hindbærrene i kog, og lad det simre i 5 minutter.
Tag vaniljestangen op af gryden. Knug vandet af husblassen, og hæld den i gryden. Rør rundt, så den smelter. Si massen over en skål, så kernerne fra hindbærrene bliver siet fra. Lad hindbærmassen køle af til stuetemperatur.
Pisk fløden til luftig skum. Rør flødeskum i hindbærblandingen lidt ad gangen, til du får en luftig hindbærmousse. Opbevar den på køl, til kagerne skal serveres.
Pisk hindbærmoussen glat og luftig, og hæld den i en sprøjtepose. Sprøjt den på toppen af de afkølede muffins.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk