Brownie med valnødder og syltede kirsebær
11. oktober 2018
af
Anne Moltke Dahl.
Foto: Columbus Leth
Skøn brownie med et strejf af jul og hygge. Den intense chokoladekage indeholder nemlig både valnødder, kanel og syltede kirsebær.
Ingredienser
Udstyr
en kvadratisk bageform, ca. 22 x 22 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180° varmluft. Hak chokoladen groft. Smelt smørret i en gryde. Hæld chokoladen i gryden, og lad den smelte.
Pisk mel, æg, sukker, kanel og salt sammen til en luftig konsistens, og tilsæt langsomt den smeltede chokolade-smør-blanding under omrøring.
Hak valnødderne, og vend dem i dejen.
Beklæd formen med bagepapir, og hæld dejen i formen. Stik kirsebærrene godt ned i dejen med passende mellemrum.
Bag brownien i ovnen i ca. 25 minutter. Afkøl helt, gerne på køl til dagen efter.
Tip!
Bag ikke brownien for længe og helst dagen før, så den sætter sig og får den helt perfekte konsistens.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk