Brownie med valnødder og syltede kirsebær

Skøn brownie med et strejf af jul og hygge. Den intense chokoladekage indeholder nemlig både valnødder, kanel og syltede kirsebær.

Brownie med valnødder og syltede kirsebær
0-30 min.

(0)

11. oktober 2018 af Anne Moltke DahlFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer
mørk chokolade
200 g
smør
200 g
hvedemel
125 g
æg
3
sukker
265 g
stødt kanel
1 tsk.
salt
½ tsk.
valnøddekerner
100 g
syltede kirsebær
100 g

Udstyr

  • en kvadratisk bageform, ca. 22 x 22 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180° varmluft. Hak chokoladen groft. Smelt smørret i en gryde. Hæld chokoladen i gryden, og lad den smelte.
Pisk mel, æg, sukker, kanel og salt sammen til en luftig konsistens, og tilsæt langsomt den smeltede chokolade-smør-blanding under omrøring.
Hak valnødderne, og vend dem i dejen.
Beklæd formen med bagepapir, og hæld dejen i formen. Stik kirsebærrene godt ned i dejen med passende mellemrum.
Bag brownien i ovnen i ca. 25 minutter. Afkøl helt, gerne på køl til dagen efter.

Tip!

Bag ikke brownien for længe og helst dagen før, så den sætter sig og får den helt perfekte konsistens.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'