Brownie med valnødder og syltede kirsebær
Skøn brownie med et strejf af jul og hygge. Den intense chokoladekage indeholder nemlig både valnødder, kanel og syltede kirsebær.

0-30 min.
(0)
11. oktober 2018 af Anne Moltke DahlFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
- mørk chokolade
- 200 g
- smør
- 200 g
- hvedemel
- 125 g
- æg
- 3
- sukker
- 265 g
- stødt kanel
- 1 tsk.
- salt
- ½ tsk.
- valnøddekerner
- 100 g
- syltede kirsebær
- 100 g
Udstyr
- en kvadratisk bageform, ca. 22 x 22 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180° varmluft. Hak chokoladen groft. Smelt smørret i en gryde. Hæld chokoladen i gryden, og lad den smelte.
Pisk mel, æg, sukker, kanel og salt sammen til en luftig konsistens, og tilsæt langsomt den smeltede chokolade-smør-blanding under omrøring.
Hak valnødderne, og vend dem i dejen.
Beklæd formen med bagepapir, og hæld dejen i formen. Stik kirsebærrene godt ned i dejen med passende mellemrum.
Bag brownien i ovnen i ca. 25 minutter. Afkøl helt, gerne på køl til dagen efter.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner