Brownie med sorte bønner og valnødder

16. juli 2018 af .

Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Bønner i en brownie? Du kan jo lade det komme an på en prøve, om dine gæster kan gætte den hemmelige ingrediens. Vi lover, det smager godt!

Ingredienser

Udstyr

en bageform, ca. 20 x 30 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Dræn og skyl bønnerne. Del æggene i blommer og hvider.
Blend bønner og æggeblommer til en helt jævn dej uden klumper i en foodprocessor.
Smelt smørret i en kasserolle sammen med kakaopulver og sukker under omrøring, til sukkeret er opløst.
Hæld blandingen ned til dejen i foodprocessoren. Tilsæt også bagepulver, og kør så, til dejen er ensartet.
Pisk æggehviderne stive med en elpisker i en stor skål, og vend forsigtigt æggehvider og dej sammen i skålen.
Hak chokolade og valnødder groft, og rør begge dele i. Beklæd formen med bagepapir, og fordel dejen i formen.
Bag kagen i ovnen i 25 minutter, til den er gennembagt. Lad den sætte sig natten over, inden den skæres ud i små stykker.

Tip!

Bønner er rige på fibre og proteiner, så brownien mætter mere, end hvis den var bagt med hvedemel.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar