Brownie med skumfiduser og lakrids

Forestil dig en saftig brownie kombineret med smeltede skumfiduser og toppet med dronningmandler og lakrids. Denne brownie er kage, konfekt og slikskål i ét, og den vil med sikkerhed vække begejstring hos langt de fleste slikmunde.

Ingredienser

Udstyr

Udstyr
Firkantet bageform, 20 x 20 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Hak chokoladen.
Smelt smørret i en lille gryde. Tilsæt chokolade og kakao, og rør sammen, til chokoladen smelter.
Pisk æg med rørsukker til en luftig creme. Vend mel med bagepulver, vaniljesukker og salt, og sigt det i æggemassen.
Vend chokoladeblandingen i, og rør til en jævn masse. Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir.
Fjern eventuelle luftbobler ved at banke formen let mod bordet. Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter.
Klip skumfiduserne i halve, og vend dem med lakridspulver. Tag kagen ud af ovnen efter 25 minutter, og dæk den med skumfiduser.
Bag kagen i 5 minutter mere. Tag den ud af ovnen, og lad den afkøle lidt.
Pynt med chokoladelakridsmandler, og drys evt. med lakridspulver. Servér evt. med flødeskum.

Tip!

Hvis du ikke er så meget til lakrids i kager, kan du undlade lakridspulveret og bare lave toppingen af skumfiduserne, som de er. Pynt med almindelige dronningmandler fra Toms i stedet for lakridsversionen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
2. marts 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar