Brownie med skumfiduser og kiksebund
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Brownie i en amerikansk version: S’more er en ærkeamerikansk dessert med ristede skumfiduser og smeltet chokolade lagt sammen mellem to kiks. Her får du s’more i kombination med en brownie!
Bemærk
Afkøling: Mindst 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 20 cm i diameter
en lille gasbrænder
Sådan gør du
Knus kiksene fint i en foodprocessor. Smelt smørret, og rør det i kiksekrummerne sammen med brun farin og salt. Beklæd springformen med bagepapir. Pres kikseblandingen sammen i bunden af formen i et jævnt lag. Sæt på køl.
Tænd ovnen på 175°.
Hak chokoladen groft, og smelt den sammen med smør i en varmefast skål over vandbad. Pisk æg, sukker og brun farin let sammen med en elpisker, og rør så det smeltede chokoladesmør i. Sigt mel, kakao og salt ned i dejen. Tilsæt grofthakkede valnødder, og vend dejen sammen.
Fordel browniedejen over kiksebunden, og bag kagen i ovnen i 30 minutter, til den er fast, men stadig blød i midten. Sæt springformen på en rist, så kagen kan køle lidt af. Lad den herefter blive helt kold i køleskabet i ca. 2 timer.
Hak chokoladen, og læg den i en skål. Opvarm fløden i en gryde til lige under kogepunktet, og rør den varme fløde i chokoladen, så den smelter helt.
Lad chokoladecremen stå på køkkenbordet i 5-10 minutter, til den er smørbar. Smør chokoladecremen ud på toppen af den kolde kage.
Læg skumfiduser i en bunke på kagen. Brænd dem gyldne med en lille gasbrænder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Klassisk opskrift på fudgy brownie
Powered by Froala Editor