Brownie med skumfiduser og kiksebund

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Brownie i en amerikansk version: S’more er en ærkeamerikansk dessert med ristede skumfiduser og smeltet chokolade lagt sammen mellem to kiks. Her får du s’more i kombination med en brownie!

Bemærk
Afkøling: Mindst 2 timer.

Ingredienser

Udstyr

en springform, 20 cm i diameter
en lille gasbrænder

Sådan gør du

Knus kiksene fint i en foodprocessor. Smelt smørret, og rør det i kiksekrummerne sammen med brun farin og salt. Beklæd springformen med bagepapir. Pres kikseblandingen sammen i bunden af formen i et jævnt lag. Sæt på køl.
Tænd ovnen på 175°.
Hak chokoladen groft, og smelt den sammen med smør i en varmefast skål over vandbad. Pisk æg, sukker og brun farin let sammen med en elpisker, og rør så det smeltede chokoladesmør i. Sigt mel, kakao og salt ned i dejen. Tilsæt grofthakkede valnødder, og vend dejen sammen.
Fordel browniedejen over kiksebunden, og bag kagen i ovnen i 30 minutter, til den er fast, men stadig blød i midten. Sæt springformen på en rist, så kagen kan køle lidt af. Lad den herefter blive helt kold i køleskabet i ca. 2 timer.
Hak chokoladen, og læg den i en skål. Opvarm fløden i en gryde til lige under kogepunktet, og rør den varme fløde i chokoladen, så den smelter helt.
Lad chokoladecremen stå på køkkenbordet i 5-10 minutter, til den er smørbar. Smør chokoladecremen ud på toppen af den kolde kage.
Læg skumfiduser i en bunke på kagen. Brænd dem gyldne med en lille gasbrænder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar