Brownie med popcorntopping

8. oktober 2019 af .

Foto: Kirsi-Marja Savola

Her er løsningen, når du både vil have popcorn, kage og chokolade! Det diskrete strejf af cayennepeber giver kagen dybde, og den søde, knasende topping er ganske enkelt en genistreg.

Ingredienser

Udstyr

En bageform, ca. 20 x 30 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Hak chokoladen groft, og smelt den sammen med smørret ved svag varme i en gryde under<br /> omrøring.
Rør æggene i chokoladeblandingen, 1 ad gangen, og tilsæt sukkeret.
Bland krydderier og mel, og vend det i chokoladeblandingen.
Hæld dejen i en bageform beklædt med bagepapir, og bag brownien i ovnen i ca. 25 minutter.
Rist valnødder let på en tør pande. Varm skumfiduser, kakaopulver og smør op i en gryde under konstant omrøring, til skumfiduserne er smeltet.
Træk gryden væk fra varmen. Tilsæt straks popcorn, valnødder og salt, og bland det godt. Fordel blandingen oven på brownien.
Smelt chokoladen i en varmefast skål over vandbad, og dryp den i dekorative striber oven på popcorntoppingen.<br /> Lad kagen køle af i køleskabet, før den skæres i stykker.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar