Brownie med pekannødder og saltkaramel
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Tilpas saltet, sød og intens i chokoladesmagen. Du kommer rigtig langt med at servere den her brownie for familie eller venner.
Bemærk
Hvis du har tålmodighed nok, har brownien bedst af at stå natten over på køl. Men det kan være svært at vente så længe med at spise den!
Ingredienser
Udstyr
en bageform, ca. 20 x 30 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Smelt forsigtigt smør og chokolade i en gryde. Brug en elpisker og pisk mel, æg, sukker og salt sammen i en skål til en luftig masse. Vend chokoladeblandingen i æggemassen.
Beklæd formen med bagepapir, og hæld dejen i. Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter. Sæt gerne brownien på køl natten over, før du skærer den ud i passende stykker.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Smelt smør, sirup og vaniljekorn i en kasserolle. Lad det koge til cremet karamel ved svag varme i ca. 5 minutter.
Rist pekannødder let på en tør pande, og hak dem groft.
Dryp karamellen over de kolde browniestykker, og drys med flagesalt og pekannødder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk