Brownie med nougat, tranebær og pistacienødder

6. december 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Fyld brownien med julestemning i form af krydderier og pynt. Husk at bage brownien dagen før servering og lade den stå på køl, så den får den perfekte konfektagtige konsistens.

Ingredienser

Udstyr

1 stjerneformet silikoneform (eller en rund springform),26 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°, og smør stjerneformen med lidt smør eller olie. Hak chokoladerne groft, og smelt chokolade og smør i en varmefast skål over vandbad.
Pisk æg, sukker og brun farin let sammen i en skål med en elpisker, og rør det smeltede chokoladesmør i. Bland mel, kakao, kanel og salt i en skål, og sigt det i dejen.
Hak tranebær og pistacienødder groft, skær den kolde nougat i små tern, og vend det hele i dejen. Hæld dejen i stjerneformen, og glat den ud med en dejskraber.
Bag brownien i ovnen i ca. 25 minutter, til den har sat sig, men stadig er lidt ubagt i midten – den sætter sig, når den bliver helt kold.
Tag kagen ud af ovnen, og afkøl den let på en bagerist. Sæt derefter brownien på køl til næste dag.
Tag forsigtigt kagen ud af formen, og anret den på et fad. Høvl chokoladen i spåner. Hak pistacienødderne groft.
Pynt brownien med chokoladespåner, pistacienødder og guldstøv. Servér evt. med en kugle vaniljeis.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar