Brownie med nougat og hasselnødder
19. december 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Saftig og helt igennem uimodståelig. En brownie med både nougat og hasselnødder, som klæder ethvert veldækket (jule)kaffebord godt.
Bemærk
Hviletid: Mindst 8 timer, gerne natten over
Ingredienser
Udstyr
1 firkantet bageform, 18 x 28 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i formen.
Hak chokoladen groft, og smelt chokolade og smør sammen i en gryde ved svag varme. Tag gryden af varmen lige før alt chokoladen er smeltet, og rør det sammen til en ensartet masse.
Pisk æg, sukker og brun farin let sammen i en skål med en elpisker, til sukkeret er opløst.
Rør det smeltede chokoladesmør i æggeblandingen. Bland hvedemel og salt i en anden skål, og rør det i dejen, til den er ensartet.
Skær nougaten i tern, og hak hasselnødderne groft. Vend begge dele i dejen.
Fordel dejen i formen, og bag brownien i ovnen i 22-25 minutter, til den er fast, men stadig blød i midten. Afkøl kagen på en bagerist, og sæt den herefter på køl til næste dag, så den bliver helt kold og sætter sig.
Tag brownien ud fra køl. Skær først kanterne af hele vejen rundt, og skær dernæst kagen i 15 kvadratiske stykker.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk