Brownie med lakrids og hindbærcreme
24. juni 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Philip Høpner
Er du vild med kombinationen af chokolade og lakrids, vil du elske denne brownie med hindbærcreme. Pynt den med lyserød hindbærcreme, så får du en sød og lækker kage.
Bemærk
Køletid: Mindst 12 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Smelt smørret i en gryde ved lav varme.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt i en skål med en elpisker, og vend smørret i blandingen.
Bland lakridspulver, salt, kakao og mel, og pisk det sammen med de øvrige ingredienser.
Hæld dejen i et ovnfast fad med bagepapir, ca. 20 x 30 cm. Bag kagen i ovnen i ca. 20 minutter. Lad kagen køle af på en bagerist i 1 time og derefter i køleskabet, til den er helt kold.
Læg hindbærrene i en gryde med vand, og lad dem simre i 5 minutter. Blend hindbærrene i en blender, og si kernerne fra.
Varm hindbærpuré, piskefløde og sukker i en gryde. Lad indholdet simre i 5 minutter.
Udblød husblassen i en skål med koldt vand i 5 minutter. Vrid husblas fri for vand, og rør den hurtigt ud i den varme flødeblanding. Hæld cremen i en skål, dæk den med husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i mindst 12 timer.
Pisk cremen med en elpisker, og hæld den i en sprøjtepose med tylle. Pynt kagen, og drys frysetørret hindbær over den.
Tip!
Skal det gå lidt hurtigt, smager denne kage også godt uden hindbærcreme.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk