Brownie med karamel og hasselnødder
27. december 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
En tung og tæt chokoladebrownie, som får dine vildeste kagedrømme til at gå i opfyldelse.
Bemærk
Afkøling: I alt mindst 4½ time.
Ingredienser
Udstyr
1 lille springform, ca. 18 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°, og læg bagepapir i formen.
Hak chokoladen fint. Smelt smørret i en gryde ved svag varme, og bland det til en jævn masse sammen med chokoladen.
Pisk æg og sukker cremet i en skål med en elpisker. Bland hvedemel, kakao, vaniljesukker og salt sammen. Rør den smeltede chokoladeblanding i æggemassen. Vend herefter melblandingen i til en ensartet dej.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 25 minutter. Afkøl kagen helt.
Smelt karamellerne ved svag varme i en gryde sammen med fløden, og rør jævnligt, til massen er flydende og ensartet. Rør flagesalt i, og tag gryden af varmen.
Hæld karamellen over brownien, og drys med hasselnødder. Sæt kagen på køl i 30 minutter.
Hak chokoladen fint, og læg den i en skål. Hæld fløde og glukosesirup i en gryde, og varm det op til lige under kogepunktet. Hæld flødeblandingen over den hakkede chokolade, og lad det stå i 2 minutter.
Rør med cirkelbevægelser i midten af blandingen med en dejskraber, til chokolademassen samler sig. Hæld chokoladen oven på hasselnøddekaramellen i et jævnt lag. Sæt kagen på køl i mindst 4 timer, og gerne helt til næste dag.
Høvl chokoladen i spåner, og drys dem på toppen af kagen.
Tip!
Kagen smager dejligt i sig selv, men prøv også at servere den med vaniljeis og brombær. Bær tilfører en frisk syre til den tunge dessertkage.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk