Brownie med cookiedej på toppen
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Cookiedej, eller på amerikansk cookie dough, kan bruges på mange måder. Her får du opskriften på en tæt chokoladebrownie med rå cookiedej på toppen – en himmerigsmundfuld for alle med hang til ekstra søde sager!
Bemærk
Afkøling: Mindst 1 time, gerne længere.
Ingredienser
Udstyr
en kvadratisk bageform, ca. 25 x 25 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 170º. Beklæd bageformen med bagepapir. Smør papiret med lidt smør.
Smelt chokolade og smør sammen i en gryde, og lad det køle lidt af.
Pisk brun farin i chokoladeblandingen med et piskeris. Tilsæt æggene 1 ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg. Tilsæt vaniljesukker, og vend melet i til sidst med let hånd.
Fordel dejen i formen, og bag brownien i ovnen i 25-30 minutter. Lad den køle helt af.
Pisk smør og de 2 slags sukker sammen med en elpisker, til det er lyst og luftigt. Pisk mælk og vaniljesukker i.
Tilsæt hvedemel, og rør dejen sammen. Hak chokoladen groft, og vend den i dejen til sidst.
Fordel cookiedejen i et tykt, jævnt lag oven på den afkølede brownie. Dæk kagen til med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet i mindst 1 time, til cookiedejen er fast.
Skær kagen ud i firkanter, og server fx med et glas koldt mælk.
Tip!
Opbevar kagen i køleskabet. Den holder sig fint i 3-4 dage.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Få den bedste grundopskrift:Nem, fudgy brownie
Powered by Froala Editor