Brownie med chokoladeglasur og nødder

1. september 2022 af .

Foto: Lene Samsø

Brownien er en god kombi af blødt, sødt og salt – en skøn bradepandekage, som de fleste munde kan lide.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175° varmluft. Smelt smør og chokolade i en gryde over lav varme, og lad det afkøle lidt.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æg, sukker og vaniljekorn luftigt i en skål med en elpisker, og vend chokoladen i.
Sigt mel, salt og kakao i, og rør dejen ensartet. Smør en form, hæld dejen i, og bag kagen i 20-30 minutter. Afkøl helt, og lad ovnen være tændt.
Rist hasselnødderne i et ovnfast fad i 3-4 minutter, afkøl lidt, og gnid skallen af. Bland begge slags nødder, vand og salt i fadet, og rist nødderne gyldne og sprøde i ovnen, 8-10 minutter, med jævnlig omrøring. Afkøl helt, og hak groft.
Smelt chokoladen i en gryde ved lav varme, tag gryden af varmen, og rør smørret ud heri. Tag kagen ud af formen, fordel chokoladen henover, og top med hakkede nødder. Lad chokoladen størkne, og top så med skyllede, afdryppede bær lige før servering.

Tip!

Kagen kan sagtens laves dagen i forvejen og toppes med bær lige før servering, evt. med vaniljeis til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar