Brownie med californiske rosiner og mørk rom
(0)
Hvis vi kan holde snitterne væk, kan denne brownie holde sig i flere dage i køleskabet, og så kan man lige snuppe et stykke til eftermiddagskaffen i haven! Smagen er intens af lækker chokolade og gøres ekstra delikat af californiske rosiner, der har hygget sig i mørk rom. Den kan både nydes alene, men komplimenteres også rigtig godt af en god kugle is.
Se her, hvor nemt det kan gøres – så er der kage!
Den karamelagtige smag, som de californiske rosiner tilføjer til brownien, skyldes en helt naturlig proces kaldet Maillard-reaktionen, hvor den varme sol langsomt karameliserer sukkeret i rosinen. Sammen med chokoladen og den mørke rom får vi her en kage, hvor de californiske rosiner nærmest smelter sammen med de øvrige ingredienser.
Californiske rosiner
De fleste af os elsker californiske rosiner, som en hurtig snack, et sødt indslag i en god salat eller gryderet – eller som en del af en god kage.
De californiske rosiner nyder særligt godt af de vækstforhold, vi finder i Californien, som er med til at skabe den karakteristiske smag, vi har nydt her i landet i mere end 100 år.
Druerne til rosiner høstes hvert år i august måned og tørringen foregår herefter helt naturligt og uden tilsætningsstoffer under den varme californiske sol.
Rosiner indeholder gode fibre, vitaminer og mineraler - men vigtigst af alt, så smager de godt. Se meget mere her.
Ingredienser
Udstyr
- 1 bradepande 15 x 20 cm