Brownie-lagkage med saltkaramel
1. juni 2018
af
Maja Ambeck Vase.
Foto: Columbus Leth
Her er kagen til din næste store fest. Blød mælkechokoladeganache med saltkaramel mellem saftige browniebunde. Servér kagen i små stykker.
Bemærk
Hviletid: 4-5 timer eller natten over.
Ingredienser
Udstyr
fire små springforme, 12 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Hak chokoladen, og smelt den i vandbad sammen med smørret.
Pisk æg og sukker let sammen i en stor skål, og vend chokoladeblandingen i. Rør sigtet mel, sigtet kakao og salt i, og vend godt rundt, så der ikke er små klumper af mel og kakao i dejen.
Fordel chokoladedejen i 4 smurte springforme, og bag bundene i ovnen i ca. 25 minutter. Lad bundene køle helt af, og sæt dem derefter på køl.
Varm fløden op til kogepunktet i en gryde, og sæt den til side.
Smelt sukkeret til gylden karamel i en anden gryde. Tag straks gryden af varmen, og tilsæt varm fløde lidt ad gangen under omrøring. Tilsæt glukosesirup og salt.
Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål. Hæld den varme flødekaramel over chokoladen, og vent 1 minut. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, indtil massen samler sig og bliver blank. Sæt ganachen på køl 4-5 timer eller natten over.
Fordel ganache mellem bundene, saml dem forsigtigt, og smør ganache øverst. Lav små toppe med en ske. Drys med lidt flagesalt, og servér.
Tip!
Har du ikke fire små springforme, kan du bage en stor firkantet bund og skære 3-4 cirkler ud af den.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på karamelsauce
Powered by Froala Editor