Brombærtærte med vaniljefløde
17. august 2018
af
Louisa Lorang.
Foto: AOP
Superenkel tærte, der smager af sensommer, og som med lidt snilde kan gelejdes ned i madkurven, hvis du vil have den med på picnic. Spar ikke på hverken brombær eller fløde.
Ingredienser
Udstyr
en firkantet tærteform, ca. 22 x 22 cm
Sådan gør du
Mal valnødderne fint i en foodprocessor. Bland valnøddemel, hvedemel, sukker og salt.
Skær smørret i terninger, og ælt det med melet. Overælt ikke, men saml bare lige dejen. Saml den helt med koldt vand, og sæt den koldt indtil brug.
Skræl æblerne, og skær dem i terninger. Knus stjerneanis i en morter. Vend æbler, brombær, sukker og stjerneanis sammen.
Rul dejen ud, og læg den i en smurt tærteform. Prik den med en gaffel, og forbag bunden ved 200° i 10 minutter.
Kom brombærfyldet i tærten, og bag den i ca. 30 minutter.
Pisk fløden til blødt skum. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk flormelis og vaniljekorn i fløden til sidst. Servér tærten lun eller ved stuetemperatur med vaniljefløde til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk