Brombærtærte med flettet låg
29. september 2022
af
Cecilia Fahlström.
Foto: Stine Christiansen
Med lidt fingersnilde kan du sagtens selv fremtrylle denne fine sag. Servér den evt. med vaniljeis eller cremefraiche til.
Bemærk
Køletid: I alt ca. 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør hvedemel, flormelis og salt sammen med smør i en skål, til det får konsistens som sand. Tilsæt æggeblomme og vand, og ælt dejen ensartet. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og sæt den på køl i mindst 1 time. Læg dejen i formen, skær overskydende dej af, og stil formen på køl.
Saml resten af dejen, og rul den ud igen for at lave låget. Skær dejen i 12 bånd a 2-3 cm's bredde og 6 bånd a 1-1,5 cm. De 6 små bånd flettes sammen 3 og 3, så du har to fletninger.
Flet låget ved at lægge båndene som vist på billedet. Hvert andet bånd løftes op, og der lægges et bånd på tværs. Gentag processen med de resterende bånd, indtil hele låget er flettet.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en kniv. Vend brombær med sukker, majsstivelse, citronskal, citronsaft og vaniljekorn i en skål, og stil fyldet på køl i ca. 20 minutter.
Tænd ovnen på 190°, og fordel tærtefyldet i tærtebunden.
Placér det flettede låg oven på fyldet, og tryk det fast i kanterne med fingrene. Pensl låget med æg, og drys med sukker. Bag tærten i ovnen i 30 minutter, dæk tærten med alufolie, og bag den i yderligere 30 minutter. Lad tærten køle helt af før servering.
Tip!
Brug evt. en klejnespore, når du udskærer bånd til låget.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk