Brombærsnitter med citronglasur

1. september 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Den klassiske hindbærmarmelade er skiftet ud med hjemmelavet brombærmarmelade, men det bliver de sprøde snitter bestemt ikke dårligere af.

Bemærk
Hviletid, mørdej: 1 time

Ingredienser

Sådan gør du

Kog brombær, sukker og citronsaft i en gryde under omrøring. Lad det småkoge i 10 minutter, til det har konsistens som marmelade. Tag gryden af varmen, hæld marmeladen på et glas, og afkøl den helt.
Rør blødt smør, flormelis, vaniljepulver og salt sammen i en skål. Tilsæt æg, og rør rundt. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og saml dejen uden at ælte den for meget. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Tænd ovnen på 180°. Del mørdejen i 2 lige store stykker, og rul stykkerne ud til ensartede firkanter mellem to stykker bagepapir. Dejstykkerne skal måle ca. 12 x 27 cm.
Læg forsigtigt det ene mørdejsstykke over på en bageplade med bagepapir. Smør brombærmarmelade ud på dejen, og læg forsigtigt det andet mørdejsstykke ovenpå. Prik overfladen med en gaffel, så dejen ikke hæver ujævnt op under bagningen.
Bag den store brombærsnitte i ovnen i ca. 20 minutter, til den er let gylden. Afkøl den helt.
Rør flormelis, citronsaft og evt. lilla konditorfarve sammen til en tyktflydende glasur, og smør den jævnt ud på den store brombærsnitte. Pynt med finthakkede pistacienødder og evt. et drys frysetørret blåbær, og skær den ud i 8 pæne snitter før servering.

Tip!

Har du ikke tid at lave egen brombærmarmelade, kan du købe den færdig i supermarkedet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar