Brombærmoussekage med chokoladeganache og fragilitébund

Den søde og seje nøddebund matcher den syrlige bærmousse perfekt. Pynt den med færdigkøbte minimarengskys, eller bag dem selv, hvis du har god tid.

Bemærk
Afkøling: Mindst 4 timer

Ingredienser

Udstyr

1 springform, 18 cm i diameter
Lagkageplast

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°.
Læg bagepapir i formen. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Pisk det til en tyk marengs. Hak nødderne til fint mel i en minihakker. Riv marcipanen groft. Hak chokoladen groft. Vend hasselnøddemel, marcipan, chokolade og salt forsigtigt i marengsen, til den er ensartet.
Hæld marengsen i formen, og bag fragilitébunden i ovnen i 20 minutter. Afkøl bunden helt.
Hak mælkechokoladen fint, og læg den i en skål. Varm fløde og glukosesirup op til kogepunktet i en lille gryde. Hæld den varme fløde over chokoladen i skålen, og rør rundt i cirkelbevægelser i midten af skålen med en dejskraber, til chokoladen smelter, og ganachen bliver flot blank. Smag til med flagesalt.
Skær fragilitébunden fri af formen, og sæt lagkageplast fast rundt langs kanten af formen. Læg bunden tilbage i formen. Fordel ganachen oven på fragilitébunden i et jævnt lag, og sæt kagen på køl i mindst 1 time.
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Skyl brombær, og kog dem op i en gryde sammen med sukker, vaniljekorn og citronsaft. Lad blandingen småkoge i 5-10 minutter.
Blend bærblandingen med en stavblender, og si den herefter, så du får en ensartet brombærsirup. Vrid husblassen fri for vand, og rør den i den varme bærsirup, til husblassen er helt opløst. Lad siruppen køle af til stuetemperatur.
Pisk fløden til skum, og vend den sammen med græsk yoghurt i en stor skål. Vend den afkølede brombærsirup i flødeblandingen til en ensartet mousse. Hæld moussen oven på kagebunden, og sæt den på køl i mindst 4 timer, gerne natten over.
Pynt med masser af små marengskys inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
28. august 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar