Brombærmarmelade med rom
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
En god sjat rom gør denne lækre brombærmarmelade endnu bedre.
Bemærk
Trækketid: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl brombærrene, og læg dem i en gryde. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Vend bærrene med sukker og vaniljekorn, og lad dem trække i ca. 1 time.
Varm derefter langsomt bærrene op i gryden, og lad dem simre ved middel varme i ca. 20 minutter. Pres saften af citronen. Smag til med citronsaft og rom.
Test konsistensen ved at lægge en smule marmelade på en iskold tallerken fra fryseren.
Den kolde tallerken vil køle marmeladen af med det samme, så du kan se det endelige resultat af konsistensen. Hvis den stadig er flydende, koges den yderligere. Er den for tyk, kan du spæde den op med mere vand eller rom.
Hæld den varme marmelade på skoldede glas, sæt låg på, og opbevar på køl.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem opskrift på solbærmarmelade
Powered by Froala Editor