Brombærlagkage med flødeskum og marcipanlåg
27. juli 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Lagkagen er kuppelformet og fyldt med både brombærmarmelade, luftigt flødeskum og et flot marcipanlåg.
Bemærk
Afkøling: Mindst 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Læg bagepapir i formen, og smør kanterne. Smelt smørret i en gryde, og lad det køle en smule af.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker cremet i en skål med en elpisker. Vend hvedemel og salt i dejen. Tilsæt det smeltede smør, og vend dejen sammen.
Hak hvid chokolade groft, og vend den i dejen. Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 20-25 minutter. Den skal stadig være lidt fugtig i midten, når den tages den ud af ovnen. Afkøl kagen på en bagerist, og sæt den på køl i mindst 2 timer (gerne til dagen efter).
Hæld brombær, sukker og citronsaft i en gryde, bring det i kog, og lad det koge i 5-8 minutter. Rør godt rundt i kompotten undervejs, så brombærrene brister og koger ud. Hæld bærkompotten over i en skål, og afkøl helt.
Smør den afkølede bærkompot ud over kagebunden i et jævnt lag.
Hæld piskefløde, vaniljesukker og bagepulver i en skål, og pisk det til meget luftigt og fast skum med en elpisker. Fordel flødeskummet oven på bærkompotten i et højt kuppelformet lag – brug en lille paletkniv. Sæt kagen på køl, mens du laver marcipanlåget.
Ælt marcipan sammen med frysetørret bærpulver og flormelis, til den har en ensartet rosa eller lilla farve. Drys flormelis på bordet, og rul marcipanen ud til en stor cirkel med en tykkelse på ca. 4 mm.
Læg marcipanlåget oven på kagen, og tryk den forsigtigt fast hele vejen rundt, så den får pæne kanter. Skær overskydende marcipan fra. Pynt evt. med rød skovsyre og spiseligt guldstøv.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk