Brombærkage med perlesukker

29. august 2018 af .

Foto: Line Falck

Disse små, fine kager består af lækkert brombærfyld omgivet af sprød mørdej. Brug friskplukkede brombær eller køb dem frosne. Uanset hvad bliver resultatet en skøn efterårsdessert.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg det bløde smør i en foodprocessor, og blend, til smørret er cremet. Tilsæt flormelis, salt og mel, og blend, til dejen er som rasp.
Tilsæt ægget, og blend, til dejen netop samler sig. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i mindst ½ time.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord til et rektangel. Skær dejen i lige store stykker i det antal, du skal bruge.
Pensl kanterne med vand. Tænd ovnen på 200°.
Bland brombær, sukker og salt i en skål. Riv og pres citronen. Rør citronsaft og -skal i bærblandingen.
Læg et par skefulde bær på midten af hvert dejstykke. Fold dejen sammen hen over fyldet.
Pensl med sammenpisket æg, og drys med perlesukker. Skær et par snit i hver kage.
Bag dem i ovnen i 35-40 minutter, til de er gyldne, og frugtsaften bobler. Afkøl dem på en bagerist.

Tip!

Ingen foodprocessor? Så kan du skære smørret i tern og smuldre det sammen med mel, salt og flormelis med fingrene. Saml dejen hurtigt med ægget.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar