Brombær-rosmarin-eddike
8. oktober 2019
af
Kristine Høeg.
Foto: Line Falck Christensen
Lav din egen eddike med en god sødme fra brombær. Brug brombær-rosmarin-eddiken til salatdressinger, på gedeost og andre bløde oste eller over en god vaniljeis.
Bemærk
Trækketid: Et par dage.
Ingredienser
Sådan gør du
Kom brombærrene i et glas sammen med eddiken og 2 spsk. sukker.
Rør rundt, sæt låg på, og lad blandingen trække på køkkenbordet nogle dage. Jo længere du lader det står, desto kraftigere bærsmag får du. Rør rundt undervejs.
Si blandingen over i en gryde, og lad bærrene dryppe godt af, så de får så meget saft og kraft med som muligt.
Tilsæt resten af rørsukkeret og rosmarinkvistene, og varm blandingen op over lav varme. Rør, indtil sukkeret er opløst.
Skru op for varmen, og lad eddiken boble i 5 minutter. Fisk rosmarinen op, og hæld eddiken på rene, skoldede flasker.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk