Brombær-rosmarin-eddike

8. oktober 2019 af .

Foto: Line Falck Christensen

Lav din egen eddike med en god sødme fra brombær. Brug brombær-rosmarin-eddiken til salatdressinger, på gedeost og andre bløde oste eller over en god vaniljeis.

Bemærk
Trækketid: Et par dage.

Ingredienser

Sådan gør du

Kom brombærrene i et glas sammen med eddiken og 2 spsk. sukker.
Rør rundt, sæt låg på, og lad blandingen trække på køkkenbordet nogle dage. Jo længere du lader det står, desto kraftigere bærsmag får du. Rør rundt undervejs.
Si blandingen over i en gryde, og lad bærrene dryppe godt af, så de får så meget saft og kraft med som muligt.
Tilsæt resten af rørsukkeret og rosmarinkvistene, og varm blandingen op over lav varme. Rør, indtil sukkeret er opløst.
Skru op for varmen, og lad eddiken boble i 5 minutter. Fisk rosmarinen op, og hæld eddiken på rene, skoldede flasker.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar