Brødkrans med vaniljeremonce
27. april 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Servér den snoede brødkrans til kaffen eller som det søde indslag til brunchen.
Bemærk
Hævetid: 1½ time
Ingredienser
Sådan gør du
Lun mælken, til den er lillefingervarm. Rør gæren ud i mælken i en skål. Tilsæt sirup, vaniljesukker, salt, smør og det meste af melet, og ælt dejen godt sammen på en røremaskine i ca. 5 minutter, til dejen er glat og smidig.
Tilsæt resten af melet om nødvendigt, og lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 time.
Rør smør, vaniljesukker og flormelis sammen i en skål til en ensartet masse.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til et rektangel på 30 x 50 cm. Smør vaniljeremoncen ud på dejen i et jævnt lag, og rul dejen sammen til en roulade på den lange led.
Skær rouladen igennem på langs, så du har 2 smalle og aflange dejstykker. Sno de lange dejstykker omkring hinanden, og sørg for, at skærefladen med fyldet så vidt muligt er synlig. Form den snoede dej til en rund krans, og saml enderne.
Læg brødkransen på en bageplade med bagepapir. Dæk den med et fugtigt viskestykke, og lad den efterhæve ved stuetemperatur i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Pensl brødkransen med sammenpisket æg, og drys med finthakkede mandler og perlesukker.
Bag brødkransen i ovnen i ca. 20 minutter, til den er gylden og gennembagt. Afkøl let på en bagerist, og servér kransen lun og friskbagt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk